Ελαιόλαδο Βιολογικής καλλιέργειας - Οικογενειακό απόθεμα

Βασικός πυρήνας της ελληνικής παράδοσης είναι η οικογένεια. Η οικογένεια «Βαρδής» καλλιέργησε τον πρώτο της ελαιώνα το 1905 στη βορειοδυτική ακτή της Κρήτης, κοντά στα διοικητικά όρια των Νομών Χανίων & Ρεθύμνης, στην περιοχή της Γεωργιούπολης. Όχι πολύ μακριά, βρίσκεται το σπήλαιο του Γερανίου – ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο με τεράστια αρχαιολογική αξία- όπου επιστήμονες ανακάλυψαν τα παλαιότερα σημάδια ανθρώπινων μεθόδων απόσταξης χυμών από ελιές, τα οποία χρονολογούνται στη Νεολιθική εποχή (6000 π.Χ.). Μεταγενέστερα επιστημονικά ευρήματα στις αρχαίες πόλεις της Κυδωνίας & Ελεύθερνας,  οι οποίες βρίσκονται κοντά στο κτήμα μας, προσδιόρισαν το κεντρικό ρόλο που έπαιξε το ελαιόλαδο στο Μινωικό πολιτισμό (2000-1450 π.Χ.). Χρησιμοποιήθηκε κυρίως στη διατροφή, τη θρησκεία, την υγεία, τα καύσιμα και τον καθαρισμό.

Το κτήμα της οικογένειας «Βαρδή» καλύπτει έκταση 100 στρεμάτων, σε μια προνομιακή τοποθεσία φυσικής αγνότητας και ομορφιάς. Το Vardis Olive Garden προσφέρει μια μοναδική επιλογή από οργανικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, του οποίου τα λεπτά αρώματα αναδύουν τη φρεσκάδα της Κρητικής θάλασσας, την καθαρή μυρωδιά από τα Λευκά Όρη, τα διαυγή νερά του Αλμυρού ποταμού, όλα λίγα χιλιόμετρα από τη Λίμνη Κουρνά. Το ιδανικό υψόμετρο των 120 μέτρων, το πλούσιο σε ασβέστιο έδαφος, και το ήπιο κλίμα, συνθέτουν εξαιρετικές συνθήκες για οργανική καλλιέργεια. Το 1980, η τέταρτη γενιά της οικογένειας «Βαρδής» ανανέωσε και αναφύτευσε εξ’ ολοκλήρου τον ελαιώνα με την Κορωνέικη ποικιλία, ίσως την κορυφαία διεθνώς για την παραγωγή ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο Vardis Olive Garden είναι εξαιρετικής ποιότητας, 100% φυσικό προϊόν, που παραδοσιακά συλλέγεται με τα χέρια από 2200 ελαιόδεντρα. Το οργανικό προϊόν συνεχίζει να παράγεται με ξεχωριστή φροντίδα και μεράκι από την οικογένεια Βαρδής, αποκλειστικά και μόνο με μηχανικά μέσα, με την αξιοποίηση ενός φιλικού προς το περιβάλλον συστήματος παραγωγής.

Το αρωματικό και φρουτώδες εκχύλισμα αναδεικνύει τις γεύσεις κάθε πιάτου, χωρίς να τις υπερκαλύπτει. Είναι ξεχωριστό για το λεπτό άρωμα και το έντονο χρώμα, με τα επίπεδα οξύτητας να μην ξεπερνούν ποτέ το 0.6%. Η παραγωγή του κτήματος προσφέρει ετησίως ένα οικογενειακό απόθεμα που κυμαίνεται από 6 έως 15 τόνους. Το ελαιόλαδο Vardis Olive Garden είναι πλήρως ελεγμένο και πιστοποιημένο από το ινστιτούτο ελέγχου για οργανικά προϊόντα BIO Hellas, εγκεκριμένο σώμα επιθεώρησης και πιστοποίησης για τα βιολογικά προϊόντα (EU code GR-BIO-03) από το Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ελαιόλαδο Vardis Olive Garden παράγεται μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή των καρπών και εμφιαλώνεται σε πιστοποιημένη μονάδα σε χαμηλή θερμοκρασία. Το εκχύλισμα αφήνεται να αποσταχθεί με φυσικό τρόπο και αποθηκεύεται σε δεξαμενές υψηλής ποιότητας από ανοξείδωτο χάλυβα για 2 μήνες, πριν εμφιαλωθεί με αυστηρές προδιαγραφές πιστοποιημένης ποιότητας. Το πρόσφατα ανασχεδιασμένο μπουκάλι του προϊόντος από λευκοσίδηρο, αποτυπώνει σταγόνες ελαιολάδου ζωγραφισμένες στο χέρι, συνδυάζοντας αποτελεσματικά μοντέρνα και αφαιρετική προσέγγιση. Η διαφανής εκτύπωση αξιοποιεί το μεταλλικό υπόβαθρο προσφέροντας μια πρόσθετη
λάμψη στο προϊόν.