Λίμνη Κουρνά

Σε απόσταση 5 χλμ. από την παραθαλάσσια Γεωργιούπολη και κοντά στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνου συναντάμε την μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη. Η λίμνη Κουρνά βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στον δρόμο του νερού λίγο πριν από την θάλασσα. Το ιδιαίτερο της οικοσύστημα προστατεύεται από το Natura 2000, καθώς αποτελεί ένα σπάνιο υδροβιότοπο που φιλοξενεί πλήθος σπάνιων ειδών.

Το καταπράσινο περιβάλλον και τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης προσφέρουν έναν ιδανικό προορισμό για έναν απογευματινό περίπατο ή μια κοντινή εκδρομή μέσα στην ημέρα. Το ειδυλλιακό τοπίο είναι χαλαρωτικό είτε θέλετε να περπατήσετε στη φύση, είτε να κάνετε μπάνιο στη λίμνη. Τα χρώματα της διαφέρουν ανάλογα με την ώρα που θα την επισκεφτείτε, καθώς ο ήλιος παίζει δημιουργικά παιχνίδια με τους λόφους, και τα δέντρα γύρω από αυτή, φωτίζοντας πότε τη μια και πότε την άλλη πλευρά της.

Κατά την επίσκεψή σας στο μικρό ομώνυμο χωριουδάκι θα εντυπωσιαστείτε από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κατοικιών και την αυθεντική εικόνα της Κρητικής υπαίθρου που θυμίζει περασμένες εποχές. Στην οργανωμένη παραλία της λίμνης μπορείτε εκτός απ’ το να δροσιστείτε, να διασκεδάσετε με εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως τα θαλάσσια ποδήλατα που σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε τα μυστικά της. Μικρά καφέ και Κρητικές ταβέρνες θα σας προσφέρουν ξεχωριστές γεύσεις από ντόπια κρέατα, αλλά και τις φημισμένες Σφακιανές πίττες.