Γεωργιούπολη

Με αφετηρία την Γεωργιούπολη μπορείτε να επισκεφτείτε μερικές από τις πλέον φημισμένες για το φυσικό τους κάλλος περιοχές. Βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στο νομό Ρεθύμνου προς τα ανατολικά, και το νομό Χανίων στα Δυτικά, ενώ ανήκει στον δεύτερο. Παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, είναι κτισμένο σε μία καταπράσινη περιοχή, την οποία διαπερνά ο Αλμυρός ποταμός.

Μπαίνοντας στο χωριό θα δείτε πολλούς ευκαλύπτους τόσο στο δρόμο όσο και στην πλατεία, που δημιουργούν μια όμορφη εικόνα. Στο κέντρο του χωριού τα διάφορα εστιατόρια και καφέ συχνά βγάζουν έξω τα τραπεζάκια και τις καρέκλες τους, προσκαλώντας τον επισκέπτη να δροσιστεί στην σκιά των δέντρων. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο να περπατήσετε στα στενά θα ανακαλύψετε ακόμα πολλά μαγαζιά με τουριστικά και είδη λαϊκής τέχνης, καθώς και μικρά ταβερνάκια.

Από την πλατεία σε πέντε λεπτά με τα πόδια, θα φτάσετε στο γραφικό λιμανάκι όπου θα δείτε τις βάρκες των ψαράδων αλλά και τα φουσκωτά που πολλοί χρησιμοποιούν για ψάρεμα ή κολύμπι στα παράλια του όρμου της Γεωργιούπολης και των γύρω περιοχών. Στο σημείο αυτό ο Αλμυρός ποταμός, από την καρδιά των Λευκών Ορέων εκβάλλει στην πλέον εκτεταμένη παραλία του νησιού της Κρήτης. Αριστερά και δεξιά από το λιμάνι, απλώνονται οι αμμουδιές της Γεωργιούπολης και από εδώ ξεκινά ο παραλιακός δρόμος με παραδοσιακές ταβέρνες και cafe-bar, που προσφέρουν εναλλακτικές δυνατότητες ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία.

Ωστόσο το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του λιμανιού είναι το γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, σε έναν τεχνητό μόλο με βράχια.