Ρέθυμνο

Η γραφική πόλη του Ρεθύμνου είναι η ιστορική πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Τα βενετσιάνικα και τούρκικα μνημεία, τα καλοδιατηρημένα παραδοσιακά αρχοντικά, οι ιστορικές γειτονιές, όλα φανερώνουν την πλούσια ιστορία του τόπου και την βαριά κληρονομιά των Ρεθυμνιωτών.

Το Ρέθυμνο συνδυάζει την παράδοση με την εξέλιξη. Το παλιό με το νέο. Με αφετηρία το γραφικό ενετικό λιμάνι ξεναγηθείτε στο ιστορικό Φρούριο Φορτέτζα και στα διάσπαρτα ενετικά μνημεία. Επισκεφθείτε τις αξιόλογες βυζαντινές εκκλησίες που μαρτυρούν την αίγλη των περασμένων αιώνων της αυτοκρατορίας. Και όταν η νύχτα προχωρά, η πόλη συνεχίζει να διασκεδάζει στα μουσικά μεζεδοπωλεία και στα πολύχρωμα bar της πόλης FIND MORE (LINK)

Οι κοντινές παραλίες είναι μαγευτικές. Η απέραντη παραλία του Ρεθύμνου, με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα καθαρά νερά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Είναι οργανωμένη και υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Το ίδιο και η παραλία της Επισκοπής, που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης και σε απόσταση αναπνοής από το Ρέθυμνο. Είναι μια από τις κοσμικότερες του νομού.

Το Ρέθυμνο όμως, εκτός από τα αξιοθέατα και τις φυσικές του ομορφιές, φημίζεται και για την έντονη βραδινή ζωή. Ξεκινήστε τη βραδιά σας από κάποια παραδοσιακή αυλή-ταβέρνα της πόλης, δοκιμάζοντας τις κρητικές συνταγές. Στη συνέχεια διασκεδάστε ακούγοντας ζωντανή μουσική. Ο ήχος της λύρας θα σας συναρπάσει και οι κρητικοί χοροί θα σας απογειώσουν. Αν πάλι προτιμάται πιο μοντέρνους ρυθμούς, στη πόλη λειτουργούν πολλά μπαράκια με ξένη και ελληνική μουσική, για διασκέδαση μέχρι πρωίας…