ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ

Η Κρήτη το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών. Σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών, χωνευτήρι πανάρχαιων και ετερόκλητων πολιτισμών των αιώνων.

Τόπος Ελληνικός, μοναδικό κράμα στοιχείων από την δημιουργική αφομοίωση των πολυποίκιλων πολιτισμικών μορφών σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλαίσιο. Φυσικά και ανθρώπινα στοιχεία σε μια ανεπανάληπτη αρμονία, πλάθουν ένα ζωντανό μύθο.

Με την ευκολία πρόσβασης που προσφέρει ο ελαιώνας της οικογένειας Βαρδή, στα όρια μεταξύ των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, στην περιοχή της Γεωργιούπολης, μπορείτε να ανακαλύψετε τους δύο ιστορικούς νομούς της Δυτικής Κρήτης, με μερικές από τις πλέον φημισμένες φυσικές, πολιτιστικές και κοσμοπολίτικες ομορφιές του νησιού:

Χανιά

Η Βενετία της Ανατολής ! Τα Χανιά, πόλη με μακραίωνη ιστορία, δεν ονομάσθηκαν άδικα Βενετία της Ανατολής. Η πόλη των Χανίων και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού ξεχωρίζει για την γοητεία και την αρχοντιά της.

Διαβάστε περισσότερα ›

Ρέθυμνο

Η γραφική πόλη του Ρεθύμνου είναι η ιστορική πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Τα βενετσιάνικα και τούρκικα μνημεία, τα καλοδιατηρημένα παραδοσιακά αρχοντικά, οι ιστορικές γειτονιές, όλα φανερώνουν την πλούσια ιστορία του τόπου και την βαριά κληρονομιά των Ρεθυμνιωτών.

Διαβάστε περισσότερα ›

Γεωργιούπολη

Με αφετηρία την Γεωργιούπολη μπορείτε να επισκεφτείτε μερικές από τις πλέον φημισμένες για το φυσικό τους κάλλος περιοχές. Βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στο νομό Ρεθύμνου προς τα ανατολικά, και το νομό Χανίων στα Δυτικά, ενώ ανήκει στον δεύτερο.

Διαβάστε περισσότερα ›

Λίμνη Κουρνά

Σε απόσταση 5 χλμ. από την παραθαλάσσια Γεωργιούπολη και κοντά στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνου συναντάμε την μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα ›